02.05.2007

Epilog la 1 Mai muncitoresc sau starea de after-party

1 Mai si weekend-ul dinainte + o zi "intre", furata de care cum putu= mini-vacanta, soare, mare, destrabalare, munte, plimbare, gratare, mici si bere.
Desi ne-am obisnuit cu acest "little bit of history repeating", parca de data asta romanashul nostru a facut-o mai "lata" decat al'data. Care mai de care se repezira si se avantara din Capitala si din tara pan' la mare, pan' la munte, ba chiar si pan' la vecinii nostri dragi de origine preponderent slava.
Impresia creata de media(si care este, probabil, destul de aproape de adevar): mii de euro, mii de litri de alcool, alaturi de mii de dovezi de prostie, de nerusinare sau de foamete. Distractie prost inteleasa sau distractie cu orice pret, ca de obicei, plus cateva aspecte penibile care intregesc tabloul sarbatoririi sau, mai bine zis, al comemorarii muncii, cea atat de indragita si pretuita pe meleagurile romanesti.

  • Desi romanii au optat pentru servicii all inclusive pentru mica vacanta petrecuta pe plaje straine, nu se dezmint nici cu aceasta ocazie si, mai ales, contribuie la intretinerea bunului renume pe care-l avem.
  • Tineretul o duce bine. "Fara numar" - uite-asa cheltuie banii babacilor tinerii sau mai putin tinerii nostri ce se vor in-trend, extravaganti si sictiritzi.
  • Desi petrecerea fu "a mai mare si mai tare", de trei zile si trei nopti - ba chiar 4, aproape ca niciodata pana acum, romanul a ramas tot la nivelul de civilizatie la care era acu' zeci de ani ...

...De unde deduc si ca e musai sa curga "rauri" de bere si sa se adune mormane de gunoi pentru ca noi, romanii, sa ne putem distra...

2 comentarii:

moodindigo spunea...

Cred ca impresia asupra mini-vacantei depinde de ce parte a paharului s-a aflat fiecare :))

Elena spunea...

Corect, dar ravagiile facute arata la fel, de oricare parte a paharului ai fi...