25.04.2007

And what else is there...

Am primit zilele trecute un fwd:fwd:fwd... you know, care se intitula "fata care a murit si lucra in E&Y".
La un simple google, nu am gasit nici o informatie care sa ateste veridicitatea emailului.
Daca cineva a facut o gluma initiind aceasta "circulara", nu pot sa spun decat ca unii "este" creepy rau. Dar cum cazuri s-au mai vazut- vezi alte "circulare" care anuntau moartea lui DJ Tiesto sau a altor vedete chiar si de pe la noi- nu m-ar mai mira sa fie o scorneala a unei minti "putin plecate" sau poate un fel de "pilda" fabricata ca sa traga niste semnale de alarma.

Scuze imi cer in eventualitatea ca paragraful de mai sus nu are legatura cu realitatea.
Parca n-as vrea sa cred ca acest caz e real, caci iar ma napadesc grijile si frustrarile si furia, direct si strans legate de situatia fishy din tarishoara noastra draga si traiul cel "foarte bun" de care ne bucuram cu totii. A fost vina fetei? A fost vina sistemului? Comentariile din emailurile forwardate variau pe aceste idei.
Viata e grea, prea grea chiar, pentru unii. Multi stim ce inseamna sa locuiesti in Capitala fara a fi bastinas. Chirie, treburi, socoteli... Stim cu totii- sau aproape- cam ce inseamna sa fii exploatat la serviciu. Well, in ciuda acestor coordonate, refuz sa cred ca o persoana aflata in asemenea situatie nu mai are alternative, solutii, fie ele si radicale. Refuz sa cred ca nu poti sa spui NU cand vezi ca incet, incet te sinucizi. Starea de inertie care te fixeaza intr-un loc unde nu ar trebui sa fii, intr-o situatie nociva, vine din frica. Frica de ziua de maine. Dar o frica atat de mare incat preferi sa mori pentru altii decat sa traiesti pentru tine.
Dar, cum "de morti, numai de bine", inchei aici.

Niciun comentariu: